Fraudeurs zijn zelf aan de grond geraakt

Geschreven door Redactie

Twee Almeerders hebben niets overgehouden aan de fraude waarvan zij worden beschuldigd. Ze zijn er alleen maar slechter van geworden. Dat stelden de advocaten van de 63-jarige en 66-jarige Almeerders donderdag in de rechtbank in Utrecht. De advocaten benadrukten dat er ook geen dure spullen zijn gevonden bij de Almeerders.


Het bedrijf van de mannen leende 280.000 euro van een factureringsmaatschappij om vijf chalets te kunnen bouwen. Dat geld zou razendsnel zijn weggesluisd en het bedrijf van de Almeerders ging failliet. De mannen worden vervolgd wegens faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. En ook de geldschieter eist zijn geld terug. 


Het OM eiste maandag een half jaar gevangenisstraf tegen de 63-jarige Almeerder. Maar volgens zijn advocaat zou hij alleen 500 euro hebben gekregen omdat hij het bedrijf op zijn naam liet zetten. Al het geld is naar de medeverdachte gegaan. 


Die 66-jarige medeverdachte hoorde een boete van 10.000 euro eisen. "Zelfs op de bijstandsuitkering van deze verdachte ligt beslag en hij kan nooit de boete betalen die tegen hem is geëist", aldus zijn advocaat. Dat zou betekenen dat deze Almeerder de boete moet gaan uitzitten in de gevangenis. Daar is hij volgens zijn advocaat veel te ziek voor. De advocaat vroeg de rechtbank alleen een voorwaardelijke straf op te leggen. De uitspraak is op 28 november.

Onze Ambassadeurs