Bouwsector sluit zich aan bij nieuw protest Den Haag

Geschreven door Redactie

Bouwend Nederland sluit zich aan bij het bouwprotest volgende week woensdag op het Malieveld in Den Haag. De ondernemersorganisatie voor de bouw en infra wil aandacht vragen voor de gevolgen van het stikstof- en PFAS-besluit.

Veel bouwbedrijven dreigen in financiële moeilijkheden te raken nu werkzaamheden verplicht stilgelegd worden. Ook Flevolandse ondernemers staat het water aan de lippen. 

In Flevoland zijn 49 bedrijven aangesloten bij Bouwend Nederland. Uit onderzoek van de ondernemersorganisatie blijkt dat ook veel van hen in de knel komen als gevolg van de stikstof- en PFAS-impasse. De getroffen ondernemingen bevinden zich vooral in de omgeving van Lelystad, Dronten en Urk. Meerdere bouwprojecten op het gebied van infra, woning- of utiliteitsbouw liggen stil. Wilbert Schellens, regiomanager van Bouwend Nederland voor Flevoland, laat weten dat het aantal getroffen bouwprojecten en banen dat dreigt te verdwijnen, elke dag oploopt. 

Publieksvriendelijke acties 

Woordvoerder Wensing van Bouwend Nederland benadrukt dat het een oproep tot een publieksvriendelijke actie is, aanstaande woensdag. "Het gaat om mensen en niet om materieel en we willen die mensen op het Malieveld. We roepen onze lidbedrijven dan ook op: ga er niet met groot materieel naartoe, maar pak het openbaar vervoer of deel een auto. Nederland zit al op slot en dat slot willen we niet nog een keer omdraaien door het verkeer plat te leggen."

Onze krant nog niet ontvangen?