Ilias Alhaft: ‘Zo sterk mogelijk terugkeren

Geschreven door Redactie

Ilias Alhaft scheurde in april van dit jaar de voorste kruisband in zijn knie af. Sindsdien werkt hij hard aan zijn herstel. De 22-jarige buitenspeler hoopt dit seizoen nog van waarde te kunnen zijn voor de ploeg. In gesprek met onze redactie vertelt hij meer over zijn revalidatie.


Ilias, hoe gaat het met je? 


,,Naar omstandigheden goed. Voordat ik mijn kruisband afscheurde was ik nooit langer dan twee weken geblesseerd geweest, terwijl dit één van de zwaarste blessures is die je als voetballer kan oplopen. In eerste instantie baal je dan enorm, maar je kunt er niets aan veranderen. Ik heb mij toen mentaal voorbereid op een lang revalidatietraject en ben gelukkig een vrij positief ingesteld persoon. Daardoor heb ik de knop redelijk snel kunnen omzetten.” 


Hoe zien jouw dagen er momenteel uit? 


,,Ik revalideer vijf dagen in de week bij Performance Guys. Drie dagen in de week in Rotterdam – waar ik ook woon – en twee dagen in de week op de Zuidas in Amsterdam. Nadat ik op 22 mei ben geopereerd stond de eerste fase vooral in het teken van herstellen en behandeld worden. Inmiddels kan ik ook weer oefeningen met mijn knie doen. Ik ben iedere dag ongeveer 2,5 à 3 uur bezig. Het laatste half uur gebruik ik daarnaast om mijn bovenlichaam te trainen. Daar leg je tijdens een regulier voetbalseizoen minder nadruk op, maar nu heb ik er de tijd voor.” 


Is het eenzaam om zo’n lang revalidatieproject in te gaan? 


,,Ik kan er wel goed mee omgaan. Bij alle thuiswedstrijden ben ik aanwezig in het stadion. Dat is fijn, omdat ik die jongens dan weer even kan zien. Daarnaast heb ik geregeld contact met Tim Receveur, die met dezelfde blessure kampt. Natuurlijk is het wel zo dat je iets meer afgezonderd bent van de club. Mijn focus ligt immers op mijn herstel. Ik volg alles, maar minder intens. Wanneer ik er vol in opga, begint het namelijk echt weer te kriebelen en ik wil niets forceren.” 


Gaan we je dit seizoen nog in actie zien?


,,Dat hoop ik wel. Er staat normaliter negen maanden hersteltijd voor een kruisbandblessure en ik lig op schema. Sterker nog, eigenlijk loop ik zelfs iets voor, maar dat zegt niets met een blessure als deze. Ik probeer mezelf daarom te temperen. Mijn doel is niet om snel terug te keren, maar om sterk terug te keren. Het gaat nu goed en die lijn wil ik doortrekken. Dan hoop ik in de laatste maanden van het seizoen nog van waarde te kunnen zijn voor de ploeg.”

Onze Ambassadeurs