Almere City FC jaagt in Maastricht op eerherstel

Geschreven door Redactie

Na een teleurstellende bekeravond gaat Almere City FC op bezoek bij MVV Maastricht op jacht naar eerherstel.

De ploeg van trainer Robert Molenaar heeft als missie om in stadion De Geuselt de drie punten mee naar huis te nemen. 

Perspectief 

Het zijn wisselvallige tijden voor Almere City FC. Na een reeks mindere resultaten werd er afgelopen vrijdagavond met 3-1 gewonnen van FC Eindhoven. Door die zege kan de equipe van trainer Robert Molenaar weer omhoog kijken. De ploeg staat achtste en de nummer vijf de ranglijst – Excelsior –  staat binnen hardbereik. Het verschil met de Rotterdammers bedraagt slechts drie punten. 

Beker 

Het optimisme na de driepunter tegen FC Eindhoven verdween als rook voor de zon, doordat afgelopen dinsdag in de strijd om de KNVB Beker met 1-3 van Go Ahead Eagles werd verloren. Daarmee kwam vroegtijdig een einde aan het bekeravontuur. Een flinke domper, maar de spelersgroep heeft inmiddels een streep onder de uitschakeling gezet. In de competitie liggen nog volop kansen en daar willen de Flevolanders vol voor gaan. 

Zwaar seizoen MVV 

Tegenstander MVV kent vooralsnog een moeizaam seizoen. De ploeg van Fuat Usta staat momenteel op de negentiende positie en wacht inmiddels al negen wedstrijden op een overwinning. Vorige week verloren de Limburgers met 2-0 op bezoek bij NEC Nijmegen. In het bekertoernooi werden de sterrendragers net als City uitgeschakeld. FC Dordrecht was in eigen huis met 3-1 te sterk. 

Onderlinge resultaten 

In het recente verleden stonden beide clubs regelmatig tegenover elkaar en de cijfers wijzen uit dat Almere City FC en MVV aan elkaar gewaagd zijn. Van de laatste tien confrontaties tussen beide ploegen won City er vier, werd het vier keer gelijk en gingen de Limburgers er drie keer met de winst vandoor. Vorig seizoen eindigden beide duels in een gelijkspel. De laatste (en enige) keer dat de Almeerders in Maastricht wisten te winnen, was in de play-offs van 2018. In de stadion de Geusselt werd het 1-3. De grote man tijdens die wedstrijd was Damon Mirani. De huidige aanvoerder van City was destijds verantwoordelijk voor alle drie de doelpunten. 

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

Onze Ambassadeurs