De MAIN Energie Business Challenge 2020 is van start gegaan!

Geschreven door Redactie

Vanavond was de lancering van de vijfde editie van de MAIN Energie Business Challenge in Partycentrum Spotlight in Almere Stad. Onder grote belangstelling van de aanwezigen werd het goede doel bekend gemaakt, de globale planning gedeeld en het lustrum logo en de website gepresenteerd. Deze editie wordt er geld ingezameld voor Stichting Make-A-Wish.

De feestelijke avond stond in het teken van "Help ons helpen", dit motto staat voor samen kunnen we veel. De eerste Business Challenge werd vijf jaar geleden georganiseerd door een kleine groep mensen, zij kregen het destijds voor elkaar om ruim € 54.000,00 op te halen voor Voedselloket Almere! In de jaren daarna is het bedrag steeds verhoogd en in de afgelopen vier jaar is er ruim € 300.000,00 ingezameld voor diverse goede doelen. Dit laat zien waar je samen toe in staat bent!

Stichting Make-A-Wish

Net als vorig jaar is Stichting Make-A-Wish ook dit jaar uitgekozen als goed doel. De mooie dingen die zij met het ingezamelde geld hebben gedaan voor de zieke kinderen hebben de organisatie doen besluiten om ook dit jaar de Challenge aan hen te koppelen. Het geld is door Make-A-Wish gebruikt om een groot aantal “Wish Journeys” te realiseren voor zieke kinderen. Daarnaast hebben zij zich ingezet om “Wenskamers” met Magic Carpets in te richten in ziekenhuizen. De ruimte is bedoeld voor kinderen en hun ouders om kennis te maken met de kracht van een wensvervulling en ze te laten ontsnappen aan hun intensieve behandelingen. Magic Carpets zijn tapijten waarbij kinderen worden gestimuleerd om over beleving na te denken.   

Voor meer informatie over Stichting Make-A-Wish kun je terecht op hun website

Main Energie Business Challenge

De MAIN Energie Business Challenge is een jaarlijks terugkerend evenement met als doel geld op te halen voor een doel. Diverse teams uit Almere, maar ook elders in Nederland, schrijven zich in voor de Challenge en proberen op hun manier zoveel mogelijk sponsoren bij elkaar te krijgen. De uitdaging is dan ook om als team het hoogste bedrag in te zamelen. De Challenge wordt afgesloten met een autorit waarbij alle teams gezamenlijk naar een locatie in Europa rijden. Op donderdag 26 maart 2020 rond 6.00 zal er vertrokken worden vanaf de Grote Markt en op zaterdag 28 maart 2020 zullen rond 15.00 de eerste deelnemers weer aankomen op de Grote Markt. Dit jaar gaat de rit naar Luxemburg waarbij er een tussenstop zal worden gemaakt bij het circuit van Francorchamps in België. 

Ambassadeurs

Deze editie hebben zich weer een aantal Bekende Nederlanders zich verbonden als ambassadeur aan de MAIN Energie Business Challenge. Zij zullen zich ook inzetten om nog meer bekendheid en bereik te behalen met z'n allen. De ambassadeurs van deze editie zijn:

  • Jörgen Raymann;
  • Ali B;
  • Wesly Bronkhorst
  • Robert Doornbos.

Ons Almere steunt de MAIN Energie Business Challenge

Wij vinden dat we ons bereik ook in moeten zetten voor maatschappelijke doeleinden en daarom steunt Ons Almere de MAIN Energie Business Challenge. Dit doen wij door samen met de Ons Almeerders geld in te zamelen voor het goede doel dat dit jaar aan het evenement gekoppeld is, Stichting Make-A-Wish Nederland. Met jullie donaties kunnen er veel zieke kinderen verrast worden met het vervullen van een lang gekoesterde wens. Met een donatie van € 1,50 zijn we al super blij, maar meer doneren mag natuurlijk altijd!


Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt.