Nupur School of Performing geeft een show in KAF op 17 november

Geschreven door Redactie

Nupur School of Performing Arts is een toonaangevende klassieke Indiase Bharatanatyam dansschool en Carnatische muziekschool uit Almere.  

 In hun jaarlijkse event ‘Dhwani’ presenteren zij deze klassieke Indiase dans.

Bharatanatyam is ontstaan in Zuid-India. Het wordt meestal gedanst door een solo-artieste en ondersteund door live muzikanten. Bharatanatyam is een dramatische kunstvorm. De danseres vertelt vaak een verhaal in haar dans, waarin zij de rol neemt van meerdere karakters door middel van handgebaren (mudras) en expressies (abhinaya). Juist door middel van dit expressieve element kan de danseres een verhaal overbrengen dat vaak gebaseerd is op een Hindoeïstische God.  

 

Bharatanatyam wordt gedanst op Carnatische muziek, een muziekvorm uit Zuid-India. Er is een bepaalde relatie tussen de twee. De wiskundige precisie van Bharatanatyam staat gelijk aan die van de Carnatische muziek. De muziek en de dans versmelten als lichaam en geest om de kijker een complete belevenis te bieden.  

 

Nupur School of Performing nodigt je uit om met hun mee te reizen naar de 3000 jaar oude dans- en muziek vorm. Kom en ervaar de eeuwen oude Indiase cultuur doormiddel van de adembenemende kunst van de klassieke dans en zie de legendes tot leven komen. Dhwani 2019 verlegt de grenzen van de podiumkunsten om dit mogelijk te maken, met een unieke combinatie van kleurrijke kostuums en live muziek. Wees voorbereid voor een theater ervaring als geen ander!   

 

 

De voorstelling is op 17 november van 14:00 tot 17:00 uur in het KAF 

Kaartverkoop via: www.kaf.nl


Onze Ambassadeurs