Gemeente trekt portemonnee voor gelijke kansen in onderwijs

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere trekt 270.000 euro uit om alle jongeren gelijke kansen te geven.

Samen met vier vmbo-scholen richt de gemeente een programma op, om de kansen voor jongeren die leven in armoede te vergroten.

Jongeren met dezelfde talenten hebben namelijk recht op gelijke kansen, vindt de gemeente. Voor jongeren tussen de twaalf en achttien jaar is daar volgens de gemeente nog veel winst te behalen. 

Het project de Verlengde Schooldag in het Voorgezet Onderwijs, gaat nog voor de zomer van start op de Meergronden en Baken Stad. Later dat jaar volgt Aeres VMBO en het Buitenhout College. Dit brede naschoolse programma moet onder meer zorgen voor het vergroten van de kennis over leefstijl en financiën.  

De Verlengde Schooldag is onderdeel van de Gelijke Kansen Agenda. Dat programma is een reactie op de toegenomen kansenongelijkheid in het onderwijs. Hierin staat dat kinderen met dezelfde talenten recht hebben op gelijke kansen. 

Een op de zes Almeerse kinderen groeit op in armoede. Er zijn al projecten om jonge kinderen gelijke kansen te geven. Meer kinderen kunnen nu bijvoorbeeld lid worden van een sportclub of gebruik maken van culturele activiteiten. Dat aanbod eindigt vaak op het moment dat kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan. 

Onze Ambassadeurs