Column: Petrie van Dorp

Geschreven door Redactie

Leef alsof het je eerste dag is.  

Vier het leven 

2019, het jaar is alweer bijna voorbij. Heb jij dat ook, dat je het idee hebt dat de tijd voorbij vliegt? Voordat je het weet zijn we alweer een jaar verder, ben je een jaar ouder, kijk je in de spiegel en zie je dat er weer een aantal kraaienpootjes bij zijn gekomen bij je lachrimpels.  

Wat heb jij gedaan het afgelopen jaar? Heb jij wel genoeg gelachen en genoten van mooie momenten of ben je gewoon doorgerend in de ratrace waar bijna iedereen in zit tegenwoordig? Mijn jaar 2019 begon anders dan gepland. Want ook ik zat in de ratrace van het leven. Totdat ik een auto-ongeluk kreeg. Tijdens dit ongeval moest ik letterlijk op de rem trappen en verloor ik ook letterlijk de controle over het stuur (lees het leven). In 30 seconden heb ik 3 keer de dood in de ogen gekeken. Conclusie: 2 nagels afgebroken, whiplash, het besef dat het mijn tijd nog niet was om te gaan maar wel de tijd om uit de ratrace te stappen en meer te genieten van de tijd die ik gelukkig nog wel heb.  

Daarentegen heeft één van mijn beste vrienden dit jaar te horen gekregen dat het over een paar maanden wél zijn tijd is om te gaan. En hoe bizar het wellicht ook klinkt voor anderen, hij is er oké mee. ‘Vier het leven, iedere dag’, is zijn motto.  

Dit doet me ook denken aan een wijze uitspraak van Gandalf uit Lord of the Rings. Hij zegt: ‘Hoeveel zomers heb je nog te gaan? Hoe vaak zul je nog Kerst vieren?’  

Sta eens even stil bij jouw tijd. Een paar minuutjes maar. En vraag jezelf af wat jij nog graag met jouw tijd wilt doen. Zit je nog wel op het juiste spoor of is het tijd om een andere richting in te slaan? Luister je wel genoeg naar je hart of luister je meer naar je hoofd? Geniet je nog van iedere dag die je gegeven is?  

Wees bewust van je zegeningen. Vier het leven. Dans, lach, drink een glas mooie wijn en maak bijzondere herinneringen. En die rimpeltjes? Laat dat het bewijs zijn dat je leeft. Leef alsof het je eerste dag is.  

 

 


Onze Ambassadeurs