Provincie investeert in Podiumkunsten

Geschreven door Redactie

De provincie investeert ook in 2020 weer volop in de podiumkunsten in Flevoland.

Dit jaar ontvangen 17 culturele instellingen subsidie voor de organisatie van professionele podiumkunstfestivals, concerten of voorstellingen.

Bij het besluit over de podiumkunstsubsidies laat de provincie zich adviseren door de Adviescommissie Podiumkunsten Flevoland. 

 

Op basis van de Cultuurnota ‘Typisch Flevoland, net even anders 2017-2020’ en de bijbehorende nadere regels ‘Projecten Podiumkunst 2018’, wordt er voor de podiumkunsten gewerkt met jaarlijkse subsidies. Voor 2020 zijn deze toegekend aan: BonteHond, Suburbia, Vis à Vis , Festival Twee Turven Hoog, Sunsation, Via Musica 2020, WIJ-Landfestival, Rabobank Almere Havenfestival 2020, Apollo Ensemble, Uitgast 2020, Deep Ocean, Zomer op Schokland, Corrosia, NOPPOP 2020, You‘ve got the power 2020, Goede Rede Concerten en Toneelgroep Sterrenstof. 

 

Michiel Rijsberman, Gedeputeerde kunst en cultuur, is tevreden over de kwaliteit van de gehonoreerde projecten: ‘Ook dit seizoen staan er weer heel veel bijzondere festivals, (locatie)theatervoorstellingen en andere leuke culturele evenementen op de Flevolandse agenda die wij met onze subsidies ondersteunen. Een aanbod voor jong en oud. Van klassieke concerten door Who’s Next, het WIJ-Landfestival in Dronten tot aan het relatief nieuwe festival Zomer op Schokland van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Ook in 2020 bruist Cultuur in Flevoland’.  

 

In totaal heeft de provincie Flevoland voor 2020 een bedrag van € 546.485 aan subsidies voor podiumkunsten verstrekt.  


Onze Ambassadeurs