Nieuwjaarsontvangsten Koning en Koningin

Geschreven door Redactie

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima houden dinsdag 14 januari 2020 de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden en woensdag 15 januari voor buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties.

De recepties vinden plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn bij beide ontvangsten aanwezig.

Dinsdag 14 januari ontvangen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en uit diverse sectoren van de Nederlandse samenleving. Daarnaast zijn dit jaar specifiek vertegenwoordigers uit het openbaar vervoer uitgenodigd. De Koning bracht in dit kader op dinsdag 3 december 2019 een werkbezoek aan organisaties voor openbaar en publiek vervoer Groningen en Drenthe. Koning Willem-Alexander sprak in Assen onder meer met vertegenwoordigers van lokale en regionale overheden over de samenwerking met vervoerders om het openbaar vervoer en publiek vervoer te organiseren. Ook ging de Koning tijdens een rit met een waterstofbus in gesprek met medewerkers over duurzaam openbaar vervoer (zie RVD-persbericht nr. 296, 2019).

Woensdag 15 januari ontvangt het Koninklijk Paar de leden van het corps diplomatique en internationale organisaties.





Onze Ambassadeurs