Grootschalige verkeerscontrole: één arrestatie en 16.500 euro aan boetes geïnd

Geschreven door Redactie

De politie heeft donderdag een grote verkeerscontrole in de Almeerse Muziekwijk gehouden, bij Sportpark Klein Brandt.

Daarbij is één persoon aangehouden en is er voor bijna 16.500 euro aan openstaande boetes en schulden geïnd.

De politie betrapte een bestuurder die dronken achter het stuur zat. Deze persoon is gearresteerd. Twee anderen reden zonder rijbewijs en hebben een proces-verbaal gekregen. Daarnaast zijn er twee auto's van de weg gehaald omdat ze er zo slecht aan toe waren dat er niet meer in gereden mocht worden. Ook deze bestuurders hebben een proces-verbaal gekregen. Ze moeten hun auto opnieuw laten keuren.

Verder zijn er boetes uitgeschreven voor verschillende andere overtredingen, bijvoorbeeld het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden.

De Belastingdienst was ook betrokken bij de controle en scande ruim 4000 kentekens. Twaalf voertuigen werden in beslag genomen vanwege openstaande schulden. Vijf daarvan werden er direct weggesleept. Zeventien bestuurders konden ter plaatse hun boete of openstaande schuld betalen om te voorkomen dat er beslag gelegd zou worden op hun auto. Dat leverde bijna 16.497 euro op.

De controle was georganiseerd door politiestudenten, in samenwerking met de douane, Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee.

Onze Ambassadeurs