Onzekerheid voor 160 kinderen die afhankelijk zijn van leerlingenvervoer

Geschreven door Redactie

Het bedrijf TCR Group dat in Almere het leerlingenvervoer verzorgt, heeft uitstel van betaling gevraagd.

Volgens de gemeente maken zo'n 160 leerlingen gebruik van het vervoer. De ouders krijgen vrijdag een brief over de problemen.

De gemeente Almere zegt de situatie op de voet te volgen en er alles aan te doen om het scholierenvervoer voort te kunnen zetten. De directie van het vervoersbedrijf is samen met bewindsvoerders aan het kijken naar oplossingen voor de situatie. Volgens de gemeente gaat TCR vooralsnog door met het leerlingenvervoer.

Als kinderen door omstandigheden niet zelfstandig met de fiets of het openbaar vervoer naar school kunnen, zorgt de gemeente voor aangepast vervoer. De leerlingen worden dan met een taxi of een touringcar naar school gebracht.

Vorige week ontstond al grote onrust bij het bedrijf, toen medewerkers langer dan gebruikelijk op hun salaris moesten wachten. Ook kreeg het personeel te horen dat TCR financieel in zwaar weer verkeerde. Daarnaast bleek de directeur ernstig ziek te zijn. Mede door de publiciteit over de onrust bij TCR is de druk van schuldeisers verder opgelopen. Daarom is besloten uitstel van betaling aan te vragen.

TCR Group (voorheen Taxi Centrale Renesse) is de koepel van een groot aantal ondernemingen op het gebied van besloten, openbaar en taxivervoer. Het bedrijf is actief in verschillende delen van het land en telt in totaal zo'n 1300 medewerkers.

Onze Ambassadeurs