Hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk

Geschreven door Redactie

Het hondenspeelveld is een groot succes aan de Veluwedreef.

De speelplaats voor de viervoeters wordt onderhouden door vrijwilligers, die zich iedere dag in zetten voor het plein. 

regelmatig worden activiteiten georganiseerd, onder andere speeluurtjes voor kleine honden of juist voor grote honden. Het idee is opgezet door twee vrijwilligers Inge Schaefers en Corina van Garderen. Zij weten zich een grote groep vrijwilligers te binden aan het hondenspeelveld. Deze vrijwilligers zetten zich in voor het onderhoud en verbetering aan het veld. Het vrijwilligers werk kent geen verplichting en gezien de groep kunnen ze zelf inschatten of ze wel of niet kunnen komen.

Ze werken nauw samen met de gemeente Almere, de wijkregisseur Jeanette Vonk en Stichting de Schoor, Clé Burgers. Ook heeft Wethouder de heer J. Hoek een bezoek gebracht aan het park/hondenspeelveld. Binnen één jaar tijd is de facebookpagina van “hondenspeelveld Filmwijk/Danswijk” gegroeid naar 540 leden.