Politie geeft identiteit verdachte dodelijke schietpartij vrij

Geschreven door Redactie

De politie heeft de identiteit van een verdachte van een dodelijke schietpartij in het stadscentrum van Almere vrijgegeven. Dat gebeurde dinsdagavond tijdens een uitzending van het programma Opsporing Verzocht. 

Het gaat om de 25-jarige Youssef Ben Hamou uit Amsterdam. Hij is volgens de politie betrokken bij een schietpartij op 21 december vorig jaar na een mislukte drugsdeal. Het slachtoffer is een 35-jarige vechtsporter uit Utrecht, hij overleed ter plekke. De schietpartij zorgde voor veel consternatie in de stad. Er was veel winkelend publiek aanwezig vanwege de kerstdagen. 

Na de dodelijke aanslag is Youssef te zien op camerabeelden in de stad. Hij loopt vanaf de Zadelmakerstraat richting het Merkur Casino en verdwijnt vervolgens uit beeld. De politie waarschuwt om Youssef niet zelf te benaderen. Hij heeft een vechtsportverleden en is bovendien vuurwapengevaarlijk. De crimineel heeft een tenger postuur en is ongeveer 1.70 meter lang.  

In januari werd al een andere verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige Amsterdammer.  

Voorbereiding andere roofmoord 

De Amsterdamse recherche hield het duo al langer in de gaten voor een ander misdrijf. Hamou was in 2018 al in beeld bij de voorbereiding van een roofmoord op een niet nader genoemde 'bekende drugshandelaar', ook in Almere.

Onze krant nog niet ontvangen?