Almeerse graffiti-artist op Amsterdam Fashion Week

Geschreven door Redactie

Manpowerr, ofwel kunstenaar Miguel Patra uit Almere, heeft eind deze week zijn eigen shows op de internationaal vermaarde Amsterdam Fashion Week.

Patra maakt al jaren graffiti-art op kleding en tassen. Bekende artiesten zoals Ronnie Flex en Lil' Kleine dragen zijn jassen en dat zorgt ervoor dat zijn werk steeds populairder wordt. "Ik laat mijn werk zien via Instagram en ook een paar influencers zijn fan van mijn werk. Ik ben blijkbaar ook opgevallen bij de Amsterdam Fashion Week. Die wilden mij daar hebben. Heel bijzonder, ik kan het eigenlijk bijna niet geloven."

De bescheiden kunstenaar werkt veel met kleur: "Ik breng weer kleur in iemands leven. Soms zijn mensen somber en worden dan weer vrolijk van mijn werk. Dat maakt mij dan weer extra gelukkig."

Bij de Amsterdam Fashion Week heeft Patra twee shows. "Ik mag kleding laten zien voor volwassenen en kleding voor kinderen. Ik hoop natuurlijk dat ik straks nog meer opdrachten krijg", zegt hij. Het blijft voor de 28-jarige kunstenaar bijzonder dat zijn werk zo populair is. "Er komen zelfs mensen uit België en uit Engeland naar Almere om mijn werk te kopen. Op dat moment realiseer ik mij niet dat het eigenlijk best apart is. Pas later komt bij mij dan het besef en de trots."


Onze Ambassadeurs