Flamco kan groeien op Stichtsekant

Geschreven door Redactie

Een verdubbeling van de productiecapaciteit, een veel groter magazijn en ruimte voor de Flamco Academy.

Op het Almeerse bedrijventerrein Stichtsekant vond Flamco de ruimte die het bedrijf in Bunschoten niet had. Volgend jaar is de verhuizing.

Flamco is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van onderdelen voor verwarmingen, airconditioning en ventilatie. Het bedrijf heeft klanten in ruim zeventig landen wereldwijd. "We maken veiligheidsventielen, allerlei verdelers, inregelventielen, thermostaatknoppen, je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken, maar als het voor de verwarming of koeling is, dan komt het vaak van ons", zegt Diem Kemper.

Al die producten worden nu nog op verschillende locaties gemaakt. Eén grote productiefaciliteit is ideaal, maar dat vraagt ruimte en die is er niet in Bunschoten. In Almere liggen meer mogelijkheden. "We hebben zo’n 53.000 vierkante meter grond. In eerste instantie gaan we 30.000 meter bebouwen", aldus directeur Maarten van de Veen. "Maar we hebben dus mogelijkheid om nog verder uit te breiden en te gaan groeien."

Het nieuwe gebouw zal uit meerdere onderdelen bestaan. Er komen een productiehal en een distributiecentrum voor de Europese bestellingen. Daarnaast worden er kantoren op het terrein gebouwd, naast een academie waar installateurs worden getraind.

Het nieuwe gebouw van Flamco komt op het bedrijventerrein Stichtsekant, dat langs de A27 ligt.

Onze Ambassadeurs