Supermarkten beperken aantal klanten

Geschreven door Redactie

Supermarkten in Flevoland verlagen het aantal klanten dat maximaal in de winkel mag zijn. Dat meldt brancheorganisatie CBL. Per 10 vierkante meter winkeloppervlakte mag er 1 klant naar binnen. 

Het gebruik van een winkelwagentje wordt daarnaast verplicht, ongeacht hoeveel boodschappen iemand nodig heeft. Bij kleinere winkels geldt de verplichting voor een winkelmandje. Zo kunnen de winkels goed in de gaten houden hoeveel mensen er binnen zijn. Zijn de karretjes op? Dan moeten klanten buiten wachten tot er iemand klaar is met boodschappen doen. Ook buiten in de rij moeten mensen voldoende afstand houden. 

Het kabinet waarschuwde maandag dat in veel supermarkten werknemers hun werk door drukte niet veilig kunnen doen. De branche kreeg opdracht om maatregelen nemen, zodat er altijd een onderlinge afstand van ten minste anderhalve meter kan worden bewaard. 

Winkels in Flevoland namen al eerder maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zo kregen medewerkers van de Albert Heijn-filialen speciale hesjes. Daarop staat een tekst die klanten oproept voldoende afstand te houden. De PLUS in Almere Muziekwijk heeft een speciale ontsmettingsservice die winkelwagentjes na gebruik direct ontsmet.