Landbouw doet noodkreet met 'Help ons oogsten'

Geschreven door Redactie

LTO Arbeidskracht heeft het platform 'Help ons oogsten' ontwikkeld om werkgevers in de land- en tuinbouw te ondersteunen bij vraag- en aanbod van personeel. De agrarische sector heeft het moeilijk door de coronamaatregelen.  

Nu het oogst-seizoen ook in Flevoland weer van start gaat – de eerste pootaardappelen gaan alweer de grond in – denkt de sector dat er straks mogelijk te weinig arbeidskrachten zijn. De buitenlandse werknemers mogen wellicht niet deze kant opkomen. 

Voor hulp wordt bijvoorbeeld gedacht aan horecapersoneel dat nu niets te doen heeft. "In plaats van voedsel serveren kunnen ze dan straks misschien voedsel oogsten", aldus Eric Douma van LTO-Noord. 

De agrarische sector wordt op allerlei manieren geraakt door de coronacrisis. Zo is er in de sierteeltsector weinig tot geen werk op dit moment en leeft er binnen andere sectoren weer onrust over de inzet van mensen. 

Onze Ambassadeurs