81-jarige eenzame Almeerse krijgt bloemen van Ali B

Geschreven door Redactie

De 81-jarige Nel Monster uit Almere werd donderdagmiddag verrast door burgemeester Franc Weerwind en rapper Ali B. Die bezochten haar thuis, om haar bloemen te geven. De bloemenactie is bedoeld om ouderen op te fleuren en er aandacht voor te vragen dat zij door de coronamaatregelen weinig contact hebben en vaak alleen zitten. 

Ali B bedacht de bloemenactie vorige week samen met de sierteeltsector en de ouderenorganisatie Anbo. In heel Nederland worden op Goede Vrijdag zo'n 150.000 boeketten uitgedeeld bij zorginstellingen om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken. Ali B: "Dit initiatief is ontstaan omdat ik erachter kwam dat een bloemetje bij deze doelgroep langs brengen ongelooflijk veel voor hun betekent. Deze mensen zijn op zoek naar waardering." 

Mevrouw Monster is blij met het bezoek. De Almeerse woont nog zelfstandig en is vaak alleen thuis. "Deze actie vind ik heel erg fantastisch. En ik had nooit verwacht dat dat bij mij zou gebeuren. Ja, hoe moet ik dat zeggen. Je voelt dat je erbij hoort." 

Volgens Ali B zijn er 850.000 eenzame mensen in Nederland. "Die mensen vragen geen geld. Die vragen geen producten. Ze vragen alleen menselijk contact." 

Onze Ambassadeurs