Geen open dag bij ROC, studiekeuze moet online

Geschreven door Redactie

Leerlingen die in augustus willen starten met een mbo-opleiding bij ROC Flevoland kunnen online geholpen worden bij hun studiekeuze. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden de jaarlijkse open dagen niet gehouden.

Om toekomstige studenten toch de mogelijkheid te bieden om zich te informeren en oriënteren heeft het ROC van Amsterdam - Flevoland de zogenoemde 'Studiekeuze Weken' in het leven geroepen. Die bestaat uit verschillende online activiteiten die de leerlingen helpen bij het maken van hun keuze. Zo is er een 'Live Studie Chat' waardoor leerlingen in gesprek kunnen gaan met studiekeuzeadviseurs en overstapcoaches.

Ook zijn er online presentaties met de mogelijkheid tot een live chat met de docent. Voor ouders is er een presentatie over de overstap naar het mbo waarbij ze live vragen kunnen stellen. Daarnaast is er bij de mbo-colleges een persoonlijk 'College Spreekuur' met een studiekeuzeadviseur van het mbo-college. Leerlingen kunnen dan bellen of whatsappen.

'Studiekeuze Weken' duren nog tot 1 mei. Meer informatie is terug te vinden op de site van het ROC van Amsterdam - Flevoland.

Onze Ambassadeurs