Artistieke paasvlogs van Stichting InnerCircle goed bekeken

Geschreven door Innercircle

Paasvlogs Stichting InnerCircle een succesvolle pilot

Met drie vlogs van 15 minuten, volledig samengesteld uit ingezonden filmpjes vanuit alle lagen van de Almeerse samenleving, heeft stichting InnerCircle een artistieke vorm van troost aan stadsgenoten in isolatie gestuurd.

Bijzonder is daarbij dat niet alleen gezonde mensen elkaar sterktewensen en positieve boodschappen toegezonden hebben, maar ook mensen vanuit hun eigen isolatie berichten stuurden hoe je het toch nog even vol kunt houden.

Tientallen filmpjes

De stichting heeft met 1 oproepje op de openbare facebookpagina op dinsdag 7 april, in totaal 36 filmpjes ontvangen. Hiervan zijn 3 vlogs van 15 minuten gemaakt. Aan de spontane actie hebben onder anderen de Almeerse stadsbeiaardiers, Popkoor Binnenstebuiten, kunstenaars Runny Margarita, Jos Rosier en Stefan Damman, Stichting Wensjes, de Schoor, Leger des Heils, raadslid Aya Selman en de dronevliegers André Prins en Hans Bosklopper meegewerkt. 

Voorzitter Asjen van Dijk, die zelf een filmpje instuurde van zijn voorlezende kleindochter zegt:”Onze vrijwilligers waren wel een beetje overvallen door de spontane opkomst, maar wat is het mooi geworden. Ik ben trots op ze. Met bijdragen in 6 talen, vanuit alle lagen van de multiculturele samenleving. Humanitas, De Schoor, de VMCA, Bij Bosshardt en Stichting Wensjes hebben de verspreiding gedaan. Dat deed me wel wat. De bedoeling was eigenlijk 15 minuten vlog voor elke paasdag, maar met 36 bijdragen was dat niet te doen. Om toch alles te plaatsen hebben we er eentje extra gemaakt voor stille zaterdag.”

De filmpjes zijn inmiddels allemaal meer dan duizend keer bekeken. Van Dijk:”Christenen, Hindoestanen, Moslims, overtuigd Athëisten zoals ikzelf, iedereen deed mee omdat het doel zo duidelijk was. Het ging om de eenzaamheid van het moment. We moeten het natuurlijk even met de vrijwilligers bespreken, maar wat mij betreft gaan we door. Zo’n resultaat vraagt toch om een vervolg. Op een ietsje lagere frecquentie, elke dag een compilatie van een kwartier is wel heel veel gevraagd, maar zolang de quanrantaine periode voortduurt moet eens per week wel kunnen. De eerste filmpjes zonder paasthema zijn namelijk alweer ontvangen.”

Filmpjes inzenden

Telefoonfilmpjes om mensen in quarantaine even een hart onder de riem te steken, kunnen worden toegestuurd aan Whatsapp 0654646884 of innercirclealmere@gmail.com

Links naar de paasvlogs

Vlog 1 stille zaterdag

https://youtu.be/BDEXsRs3CuU

Vlog 2 eerste paasdag

https://youtu.be/OwTrVre2HfQ

Vlog 3 tweede paasdag

https://youtu.be/s3aBN9f_Bpc

Over Stichting Innercircle

Stichting InnerCircle zet zich in brede zin in voor kwetsbare groepen en een verbeterde cohesie in de lokale samenleving. Dit doet zij door kunst- en cultuurprojecten te laten organiseren door professionele kunstenaars die zich betrokken voelen bij de samenleving. Hierdoor lukt het stichting Innercircle om mensen te betrekken voor wie meedoen in de maatschappij niet vanzelfsprekend is.

Onze Ambassadeurs