Optreden voor een lege zaal, maar wel livestreamen

Geschreven door Redactie

De Almeerse rapper MC DRT trad dit weekend live op in Poppodium De Meester in Almere.

Vanwege de coronacrisis ging dat helemaal anders dan gebruikelijk. Sinds een maand streamt het poppodium elke week een live-optreden van een artiest, dat thuis via YouTube of Facebook te bekijken is. Geen dansende menigtes in de zaal dus, maar digitaal is er wel degelijk publiek.

Voor de zelfverklaarde Almerikaan MC DRT, was het de eerste keer om voor een lege zaal op te treden en hij geeft toe: "Het voelde bizar". Nahijgend van zijn eerste livestream optreden, kijkt hij blij en energiek uit zijn ogen. Het is zichtbaar intensief om in een muisstille ruimte voor een onzichtbaar publiek op te treden. "Normaal krijg ik energie terug uit het publiek, maar dat was er nu natuurlijk niet. Daarom ben ik maar gaan fantaseren dat er mensen waren".

Initiatiefnemer Melissa Duijn van Poppodium De Meester is blij dat er op deze manier toch van muziek genoten kan worden. Ze wil artiesten en het publiek in deze tijd graag dichterbij muziek brengen, ook al is het podium dicht. Toch ziet ze natuurlijk dat het niet helemaal hetzelfde is: "Artiesten zijn iets zenuwachtiger, juist omdat er niemand is". Bemoedigend klapt ze daarom in haar eentje de artiesten toe. "Als ze dat prettig vinden natuurlijk".

Voor MC DRT, of Dirk, zoals we hem ook mogen noemen, was het optreden verder ook vooral thuiskomen. "Hier stonden we vroeger voor de deur te freestylen, tot diep in de nacht", vertelt hij over het Poppodium. "Met de grote namen gingen we door tot in de late uurtjes, het hield niet op". Nu is het vooral heel stil in De Meester. Maar online stromen de reacties binnen. De stream is door ruim tweehonderd mensen gevolgd.