Illegale motorcrossen leiden opnieuw tot sluiting terrein

Geschreven door Redactie

Burgemeester Franc Weerwind van Almere heeft opnieuw een braakliggend terrein afgesloten. Ditmaal betreft het een stuk zandgrond en een daar aangrenzende verharde weg bij de Stichtsekant ten westen van de A27. In de periode van 5 april tot 27 april blijken er grote groepen mensen bijeen geweest te zijn om te crossen met motoren of daarnaar te kijken. 

Toezichthouders zagen dat bij meerdere bijeenkomsten 15 tot 60 mensen op het terrein waren. De burgemeester wil voorkomen dat er opnieuw zulke grote groepen mensen naar het terrein komen omdat dit tot verspreiding van het coronavirus kan leiden. 

Een volledige afsluiting van het gebied is daarom nodig. Per 1 mei is het voor iedereen verboden om het terrein te betreden. 

Ander terrein ook gesloten 

Op 13 april sloot Burgemeester Weerwind ook al een braakliggend terrein ten noorden van de Blokkenmatweg. Dit gebied ligt in Almere Buiten, vlak bij het zonnepark Zuyderzon en de gevangenis. Op 11 en 12 april waren daar 30 tot 150 mensen om te crossen met motoren of om daar naar te kijken.

Onze Ambassadeurs