Almere College blijft ook na heropening digitaal lesgeven

Geschreven door Redactie

Het Almere College in Dronten is van plan om ook na 2 juni door te gaan met digitaal lesgeven. Op die datum mogen alle middelbare scholen onder voorwaarden weer open.

"Het lesgeven op afstand bevalt ons heel goed. We houden digitaal het gewone rooster aan en dat geeft duidelijkheid voor de pubers en voor de docenten", zegt rector Susan Zandbergen. De rector verkiest de lessen op afstand boven lessen in het gebouw in deze coronatijd: "Als we straks les willen geven in de klas kan dat maar in kleine groepjes tegelijk. Dan moet een docent dus drie keer dezelfde les doen voor één klas. Dat kost veel tijd en dat gaat ten koste van de kwaliteit", vervolgt Zandbergen.

Eén dag per week

Leerlingen van het Almere College mogen straks maximaal één dag per week naar school komen. Op die dag worden dan mentorlessen gehouden, het gaat daar vooral om het sociale aspect. "En we kunnen die dagen gebruiken voor bijvoorbeeld het afnemen van toetsen. Dat is belangrijk omdat we dan kunnen zien of onze digitale manier van les geven voldoende resultaat oplevert. Maar het belangrijkste van die ene dag per week is echt het sociale aspect. Even de leerlingen weer in de ogen kunnen kijken", vertelt de rector.

Aanpassingen

De school is nu bezig met een aantal aanpassingen in het gebouw om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo zijn er looproutes gemaakt, is de aula afgesloten en zijn lokalen opnieuw ingedeeld. "We lopen nog wel tegen flink wat zaken aan. Sommige lokalen hebben geen ramen die open kunnen. Dat willen we eigenlijk wel. Luchten lijkt belangrijk te zijn. We laten aannemers kijken om toch ramen te plaatsen die wel open kunnen. En ja, dat is duur, maar wij willen dat de school een veilige plek is voor de leerlingen en docenten."

Onze Ambassadeurs