Almeerse heeft bijzonder huisdier: een Afrikaanse reuzenslak

Geschreven door Redactie

De grootste slak in Almere is waarschijnlijk die van Elnara Muermans. De Almeerse schat dat de Afrikaanse reuzenslak zo'n 25 centimeter lang is. Muermans kocht de Achatina fulica albino vorig jaar bij een dierenwinkel in Almere. Het weekdier was toen nog een stuk kleiner. Dit jaar is de moederslak volgroeid en heeft ze vijftig slakjes gebaard.

"Het bijzondere aan deze reuzenslak is dat hij een donker huisje heeft maar het lichaam heeft een lichte albino kleur", aldus Muermans. In het wild kunnen de slakken giftig zijn maar deze soort is niet giftig en kan gewoon als huisdier in een aquarium gehouden worden. "Ze eten gewoon wat de pot schaft", zegt Muermans. "Heel veel sla, komkommer, banaan, paprika en garnaaltjes."

Drie jaar geleden begon haar fascinatie voor Afrikaanse slakken. "Ze zijn groot en mooi." Muermans verkoopt ze. Niet de grote moederslak maar de kleintjes omdat ze er te veel heeft. Daarna wil ze een andere Afrikaanse slak. De Archachatina marginata ovum. "Die baart minder kleintjes maar is twee keer zo groot als deze."

Onze Ambassadeurs