Zelf een lekkere zomerse cocktail maken?

Geschreven door Redactie

Het is weer bijna zomer, dus tijd voor een lekkere cocktail! 

Benodigdheden voor 1 glas Mojito:

  • Een groot glas;
  • IJsklontjes;
  • 10-15 verse muntblaadjes;
  • Een halve limoen;
  • (Riet)suiker;
  • Cocktailstamper;
  • 40-60 ml rum;
  • Bruisend water.

Snijd de halve limoen in vier delen en doe alvast twee delen hiervan in het glas. Voeg daarna 1 eetlepel suiker toe en stamp de limoenstukjes. Je kunt later altijd nog suiker toevoegen naar eigen smaak. Doe de muntbladeren in het glas en kies er eventueel voor om de rand van je glas ook in te smeren met een muntblaadje. Zo zorg je ervoor dat de muntsmaak intenser wordt.

Schenk vervolgens de gewenste hoeveelheid rum in het glas en voeg het derde limoenstukje toe. Het is aan te raden om (zeker de eerste keer) ongeveer 40-60 ml rum te gebruiken, zodat de cocktail niet té sterk wordt. Vervolgens is het tijd om de ijsklontjes toe te voegen. Indien mogelijk doe je de ijsblokjes even in de blender om het ijs te ‘crushen’. Vul je glas aan met bruiswater en roer het geheel goed door elkaar. Als garnering kun je een limoenstukje toevoegen en een blaadje munt.


 


 

Onze Ambassadeurs