'Digitale raadsvergadering moet nu goed gaan'

Geschreven door Redactie

De gemeente Noordoostpolder heeft uitgebreide technische maatregelen getroffen, om ervoor te zorgen dat de digitale raadsvergadering dinsdagavond door kan gaan. Afgelopen donderdag werd de vergadering kort na aanvang beëindigd, omdat bleek dat het voor inwoners en andere belangstellenden niet mogelijk was om via internet mee te kijken.

De leverancier van de vergadersoftware heeft vrijdag vastgesteld wat er fout is gegaan. Daarna zijn extra servers geplaatst en is het systeem zaterdag uitgebreid getest. Om het zekere voor het onzekere te nemen, wordt dinsdag overdag verder getest met proefvergaderingen. De griffier van de gemeenteraad verwacht dan ook dat het dinsdagavond goed gaat.

Raadsvergaderingen moeten openbaar zijn. Omdat momenteel digitaal vergaderd wordt, moet meekijken vanaf huis dus mogelijk zijn.

De gemeenteraad van Noordoostpolder spreekt vanavond onder meer over de verbouwing van het Bosbad, de komst van de testbaan van de RDW naar Marknesse en de afsluiting van een weg op bedrijventerrein De Munt bij Emmeloord. Ook staan er moties op het programma over de kwaliteit van internet op het azc en de opvang van vluchtelingenkinderen uit Griekenland.

Enquête

Omroep Flevoland hield onlangs onder gemeenteraadsleden een enquête over digitaal vergaderen. Raadsleden gaven toen gemiddeld een 6,3 voor deze noodzakelijke manier van bij elkaar komen.

Onze Ambassadeurs