Brandweer sloopt deel woning en redt daarmee baby-musje

Geschreven door Redactie

De brandweer van Almere heeft woensdag een baby-musje gered. Het beestje was vanuit het nest op het dak in de spouwmuur gevallen. Vier brandweermannen zijn uren bezig geweest het musje te redden.  

Dat gebeurde aan de Kamillestraat in de Kruidenwijk. Natascha Vasconcellos kreeg een telefoontje van haar vriendin Kim: "Er is hier iets met een vogeltje aan de hand, kan je komen?" Natascha ging snel naar haar vriendin toe en kwam er al snel achter dat er iets niet in de haak was en dat de vogel in de spouwmuur zat. "Ik heb maar de brandweer gebeld, ik wist het ook niet meer", aldus Natascha.  

Brandweer komt met vier man sterk 

De brandweer is met vier man naar de woning gekomen. Ze stonden voor het dilemma of de bakstenen in de muur gesloopt moesten worden om bij de vogel te komen. Kim woont namelijk in een huurwoning. Uiteindelijk belde Natascha verhuurder GoedeStede en die waren volgens haar akkoord. 

De brandweer is begonnen met hakken en beitelen en haalde een hele hap bakstenen uit de woning. Ook een aantal stoeptegels moest het ontgelden. De brandweer moest met een slijptol een stuk beton verwijderen. 

'Poppetje' 

Uiteindelijk weet de brandweer het vogeltje te redden en het gaat inmiddels goed met het musje. Natascha verzorgt het beestje nu totdat ie aangesterkt is. "Hij zit hier nu veilig, en ik geef hem eten en drinken." 

Een naam voor het musje heeft ze nog niet. "Ik noem 'm de hele tijd poppetje, dat hou ik nog wel even vast die naam." 

Onze Ambassadeurs