Aardbeien tips!

Geschreven door Redactie

Kies voor heerlijke arbeiden als zomerfruit! 

We eten allemaal wel eens een bakje aardbeien in de zomer, maar wat kun je nou eigenlijk allemaal maken met aardbeien?

Wij hebben een aantal heerlijke recepten voor je op een rijtje gezet. 

Maak een salade 

Een frisse salade met aardbeien, spinazie, geitenkaas en amandelschaafsel of kies voor een zoetige zomerse salade met aardbeien, veldsla, pijnboompitten, gerilde kipfilet en een frisse dressing van honing en mosterdsaus.  

Voor op de bbq 

Maak ook eens lekkere aardbeienspiesjes voor op de bbq. Een spies van aardbeien, garnalen, mozzarella, basilicum en olijven.  

Chocolade  

Je kunt natuurlijk ook een typische aardbeiensnack maken. Dip de aardbeien in gesmolten chocolade en zet deze in de koelkast. Binnen no time geniet je van chocolade aardbeien. 

Crêpes of honingomelet 

Kies voor luchtige crêpes met een laagje room, aardbeien en poedersuiker of maak een zoete honingomelet en vul deze met aardbeien. Je kunt er ook voor kiezen om de honing te vervangen voor vanillesuiker. 

Aardbeien yoghurt 

Ben je wel klaar met de standaard yoghurtsmaak? Doe eens wat yoghurt met aardbeien in een blender. Zo creëer je meteen een heerlijke gezonde maaltijd in een handomdraai! 

Aardbeien tiramisu 

Maak van de aardbeien heerlijke tiramisu! Pureer een handvol met aardbeien tot saus en meng dit samen met kwark. Voeg er vervolgens opgeklopte slagroom aan toe. Leg in een schaal lange vingers en aardbeien. Voeg daarna het aardbeien-kwark-slagroom mengsel toe aan de schaal. Probeer het laag voor laag op elkaar te stapelen.  

 


Onze Ambassadeurs