Antiracisme-protest live bij Omroep Flevoland

Geschreven door Redactie

Omroep Flevoland zal de Black Lives Matter-demonstratie zondag in het Lumièrepark in Almere livestreamen.

De demonstratie is onderdeel van een golf aan protesten die is overgewaaid uit de VS naar aanleiding van de dood van de Amerikaan George Floyd. De organisatie verwacht ongeveer 4000 mensen en heeft een keur aan sprekers uitgenodigd. De livestream begint om 16:45 en is te volgen via Facebook, radio en televisie.

De gemeente laat weten dat er in het park plek is voor maximaal 5.000 mensen. Bij dit aantal kan voldoende afstand gehouden worden tussen de deelnemers onderling. De burgemeester van Almere zal samen met politie, OM en GGD vanuit het stadhuis de demonstratie monitoren.

De demonstratie in Almere is het derde protest in Flevoland deze week. Eerder werd er geprotesteerd in Dronten en Lelystad. Toen kwamen er telkens een paar honderd mensen opdagen. Nu ligt de verwachting dus aanzienlijk hoger.

Zondag zal er een diverse groep sprekers de menigte toespreken. Een van de sprekers is al bekendgemaakt. Het gaat om de 81-jarige Harcourt Klinefelter die nauw samenwerkte met Martin Luther King in de jaren voor diens dood.

Onze Ambassadeurs