Vandaag in Almere: protest tegen racisme

Geschreven door Redactie

In Almere wordt er vandaag geprotesteerd tegen racisme. Het protest vindt plaats in het Lumièrepark. De demonstratie is onderdeel van een golf aan protesten die is overgewaaid uit de VS naar aanleiding van de dood van de Amerikaan George Floyd.

De organisatie verwacht ongeveer 4000 mensen en heeft een aantal sprekers uitgenodigd. De gemeente laat weten dat er in het park plek is voor maximaal 5000 mensen. Bij dit aantal kan er anderhalvemeter afstand gehouden worden tussen de deelnemers onderling. De burgemeester van Almere, Franc Weerwind, zal samen met politie, OM en GGD vanuit het stadhuis de demonstratie monitoren.

Het protest begint om 16:45 uur. De demonstratie in Almere is het derde protest in Flevoland deze week. Eerder werd er al geprotesteerd in Dronten en Lelystad.