'Burger moet vaker betrokken worden in beslissingen gemeente'

Geschreven door Redactie

Almeerse burgers moeten meer inspraak krijgen in beslissingen die de gemeente neemt. Dat vinden de politieke partijen D66, VVD, PvdA en AP/OPA. Ze gaan daarom een voorstel doen aan het college dat meer inspraak mogelijk maakt.  

Volgens de partijen voelen Almeerse burgers zich niet gehoord. Bij bomenkap, geluidsoverlast of de bouw van een appartementencomplex hebben ze het gevoel dat ze niet voldoende mee mogen beslissen. "Iedere keer laait de discussie weer op. Ook in de raad is het een terugkerend fenomeen, bewoners voelen zich niet gehoord", aldus Ton Lesscher, fractie-assistent van D66. 

Om inspraak mogelijk te maken moet de zogeheten participatienota bijgewerkt worden. Een voorwaarde van de politieke partijen is dat burgers betrokken worden bij het opstellen van de nieuwe participatienota.