Flevoland lanceert top 6 voedseleducatie voor basisonderwijs

Geschreven door Redactie

Veel kinderen en hun ouders weten niet waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is. Basisscholen zijn een fantastische plek om kinderen actief in contact te brengen met gezond eten, bijvoorbeeld door paddenstoelen te kweken, boerenkoolwafels te bakken of op bezoek te gaan bij de fruitteler.

Om voedseleducatie voor scholen zo laagdrempelig mogelijk te maken, selecteerden IVN Flevoland, Stad & Natuur, Jong Leren Eten Flevoland, Aeres en GGD Flevoland dé Flevolandse top 6 voor voedseleducatie. We maken deze voor heel Flevoland beschikbaar. Ons doel? Alle kinderen in Flevoland gaan op voedselontdekkingstocht, zodat zij leren om zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Het aanbod  bestaat uit zes unieke Flevolandse voedsellessen. Denk aan een kookworkshop in de klas, een kant-en-klaar lespakket over bijen of een verzorgde excursie naar een boerderij in de buurt; is voor zowel onder- als bovenbouw; vindt plaats op school, rond school en op locatie.

Alvast voor in de agenda: in de week van 5 – 9 oktober 2020 lanceren we het nieuwe voedseleducatie-aanbod officieel. We trappen deze week het programma feestelijk af op één school per deelnemende gemeente. Ook ontvangen alle scholen een groen cadeautje. Meer informatie volgt in september. 

Meer weten? Neem contact op met projectleider Mariza Bosch.

Onze krant nog niet ontvangen?