Fietsroutes door Almere

Geschreven door Redactie

Lekker bewegen door te fietsen in Almere. 

Een van de bekendste dagelijkse bezigheden waar Nederlanders bekend om staan is fietsen. Hoewel het in veel andere landen niet gebruikelijk is, pakken Nederlanders graag de fiets om hun bestemming te bereiken. Toch kan de fiets ook worden gebruikt om te sporten. In en rond Almere zijn er genoeg fietsroutes die je kunt benutten zodat je lekker in beweging bent. 

Tussen Almere en Lelystad ligt het natuurpark Oostvaardersplassen. Na de drooglegging van de Flevopolder ontstond veel nieuwe ruimte en daarin werden ook veel wegen en paden aangelegd. Een groot deel van het natuurpark bestaat uit moerasgebied, maar er kan ook gefietst worden. Knooppuntroutes gaan niet door, maar langs de Oosdtvaardersplassen. Vanuit observatiehutten zijn dieren in de Oostvaardersplassen te bewonderen. Al fietsend leer je het natuurgebied in Almere goed kennen.   

Maar ook in het centrum van Almere liggen kilometers fietspaden en er zijn ook in de stad fietsroutes. Zoals die rond het Weerwater of in de bossen van Almere. Wil je meer weten over fietsen in en rond Almere? Kijk dan op www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/zoeken/almere/