Drie rechters moeten kijken naar stalking- en beledigingszaak Almere

Geschreven door Redactie

De politierechter in Lelystad heeft de rechtszaak tegen een 47-jarige vrouw uit Almere doorverwezen naar de meervoudige kamer, die ten minste bestaat uit drie rechters. De Almeerse zou onder meer verschillende hulpverleners hebben lastiggevallen. Ook werden de hulpverleners zwartgemaakt op social media en op pamfletten die ze uitdeelde op straat. De politierechter moest zich buigen over de zaak, maar besloot dat die te ingewikkeld is voor één rechter. Er zijn te veel aanklachten tegen de vrouw. Bovendien moet de psychische toestand van de Almeerse worden onderzocht. 


Ter zitting kwam ze ook nogal verward over en hield een onsamenhangend verhaal over haar kind, de biologische landbouw en insecten. Wanhopig klonk ze toen ze zei dat ze ‘gewoon een moeder was, die vocht voor haar kind’. Wat er nou allemaal precies is gebeurd en waarom, werd in ieder geval niet duidelijk. 


De rechter moest de verdachte meerdere malen tot de orde roepen, omdat ze overal doorheen praatte. Toen de vrouw na afloop van de zitting hoorde dat ze de cel voorlopig nog niet mag verlaten, besloot ze de rechter te wraken. Ze vermoedt namelijk dat hij vooringenomen is en dat ze daardoor niet voldoende haar informatie bij hem kwijt kon. Ze vindt bovendien dat de rechtszaak is gesaboteerd. 


De advocaat van de Almeerse gaf duidelijk aan dit wrakingsverzoek niet te ondersteunen, maar ze wilde het toch doorzetten. Pas daarna kan ze zich verdedigen tegen de waslijst aan aanklachten. 


De vrouw zou in 2018 een zorgcoördinator van de GGD hebben mishandeld in Almere. Ook zou de verdachte beledigende teksten en een foto van de GGD'er op Twitter hebben geplaatst. Ook medewerkers van Samen Veilig in Zeewolde werden zwartgemaakt met pamfletten, die ze verspreidde op straat en via brievenbussen. De Almeerse zou ook mensen hebben gestalkt.  


Op 6 oktober komt de zaak opnieuw op de rol en dan ten overstaan van drie rechters. Vermoedelijk in de vorm van een pro forma- of regiezitting, omdat de vrouw eerst psychisch moet worden onderzocht.

Onze Ambassadeurs