Festival Via Musica is er weer

Geschreven door Redactie

Festival Via Musica gaat op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus van start met twee festivaldagen in Almere en de Noordoostpolder. Het gaat om concerten met publiek en live stream. Het programma in Lelystad is verschoven naar het najaar.

Het jaarlijkse festival met klassieke muziek heeft dit jaar een bijzonder thema: de dichter Johann Wolfgang von Goethe. Met muziek geschreven door tijdgenoten, zoals Beethoven, Brahms of Schumann en muziek die geschreven is op zijn teksten. 


Goethe hield van vrouwelijk schoon en ook dat aspect komt terug, in het programma Goethes Vrouwen. Ook bijzonder is muziek op het oude verhaal Reynaard de Vos, dat Goethe als kind hoorde en later zelf als verhaal bewerkte. Maar ook muziek uit de Italiaanse renaissance waar hij diep van onder de indruk was toen hij, op zijn reis door Italië, deze muziek hoorde. 


Op vrijdag 7 augustus zijn er drie concerten in Goede Rede in Almere 


De tour op 8 augustus in de Noordoostpolder start om 10.00 uur in De Hoeksteen in Emmeloord.

In het najaar komt er dan in Lelystad nog een mooi programma in grote bezetting, met symfonieën van Schubert en Mozart en een pianoconcert van Haydn. 


Vanwege de RIVM-regels is het verplicht om van tevoren een kaartje te kopen. Ook is het aantal beschikbare kaarten beperkt. 



Onze Ambassadeurs