Lichaam Ontdekken en Feesten op LOF festival

Geschreven door Redactie

Bij het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders in Almere Buiten begon zondagochtend de tweede editie van het LOF Festival.

LOF staat voor Lichaam en geest,

Ontdekken in de natuur en Feest en flow. Vanwege corona zijn de activiteiten dit jaar verspreid over vier weekenden, in plaats van dat er één festivaldag is. 

Onder begeleiding van natuurkok Shirley Houtsma deden zondag ruim twintig bezoekers mee aan een 'wilde kruidenwandeling' en aan een proeverij. Van verschillende gekleurde bloemblaadjes maakte Houtsma kruidenboter. "Als je daar rolletjes van maakt, kun je het heel goed serveren op groente of een stuk biefstuk", aldus de natuurkok. 

Niet alles wat je uit de natuur haalt is zo maar te eten of te verwerken tot hapje of drankje. "Soms is bitter een aanwijzing dat het niet goed is. Maar een paardenbloem is ook bitter en die is niet giftig", legt Houtsma uit. De bezoekers proeven het ene na het andere hapje. "Ik vind het leuk om zo de natuur een beetje te ontdekken", zegt een bezoeker die mee is geweest met de kruidenwandeling. "Al die planten lijken hetzelfde, maar als je met de natuurkok meeloopt kom je honderdduizend dingen tegen die je kan eten." 

Festival LOF is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Stad en Natuur Almere, Almere City Marketing en Staatsbosbeheer. Maud Verwer van Staatsbosbeheer: "Het is een festival voor mensen die iets anders willen dan anders. Die geprikkeld willen worden en niet vies zijn van een beetje out of the box." 

De komende weekenden staat er nog veel op het programma van het festival. Zo zijn er workshops Tog Chöd (een vorm van mindful bewegen met een houten zwaard) en Silent Disco Ecstatic Dance ('natuurlijk high' dansen op blote voeten met een koptelefoon op). Verzin het maar!

Onze krant nog niet ontvangen?