Yanmar Stadion voor één dag Bedumvaartsoord

Het is de wedstrijd van de terugkeer van vedette Arjen Robben op de Nederlandse velden: Almere City FC tegen FC Groningen.

De geboren Bedumer kan echter niet verhelpen dat City opnieuw een goed oefenresultaat neerzet. In eigen huis pakken de Almeerders dankzij een goal van Faris Hammouti een verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen de Eredivisionist uit het hoge noorden.

De eerste kansen in de wedstrijd zijn voor de uitploeg. Al na enkele minuten lost Ajdin Hrustic het eerste schot, net over. Ook Mo El Hankouri komt dicht bij een doelpunt, maar hij wordt net op tijd van de bal gelopen door Ryan Koolwijk. Uit de corner die daarop volgt schiet Bart van Hintum maar net over.

Daarna neemt City het heft enige tijd in handen. Dat levert een kans op voor Ilias Alhaft, die in het strafschopgebied uithaalt. De bal wordt onderweg echter aangeraakt en stuitert net naast. Niet veel later is het uit een corner echter toch raak voor de Almeerders, als Faris Hammouti de bal feilloos tegen de touwen kopt.

Vlak voor rust, als Arjen Robben inmiddels onder luid applaus naar de kant is gehaald, kopt nota bene zijn vervanger de gelijkmaker binnen voor FC Groningen. Ramon Lundqvist zet met eveneens een kopbal de 1-1 op het bord in een periode waarin het de groen-witten verder maar bar weinig lukt om iets te creëren.

Dat beeld zet zich in de tweede helft door. De Groningers zijn veelal in balbezit, maar doen er vrijwel niks mee, waardoor er in het eerste kwartier na rust weinig spannends gebeurt. Het eerste gevaar komt vervolgens toch weer van Almeerse zijde. Invaller Anass Ahannach trekt de bal strak voor, waar Mees Kaandorp de bal net niet binnen weet te werken. Even later is Ahannach zelf ook dicht bij een treffer, maar redt doelman Sergio Padt op een hard schot uit een lastige hoek.

Kort daar weer na is het Mees Kaandorp die met een prachtig stiftballetje Ahannach vrij voor het doel zet, maar de middenvelder weet met de hak niet te scoren. Rebounds van Thomas Verheydt en Kaandorp zelf worden respectievelijk gekeerd en gaan over.

Groningen probeert het nog wel, maar moet het vooral hebben van vrije trappen. Die van Ajdin Hrustic gaat net naast, terwijl eenzelfde poging van Lundqvist in de handen van keeper Michael Woud belandt. De enige zelf gecreëerde kans die de noorderlingen nog krijgen wordt eveneens verijdeld door de sluitpost, die redt op een schot van El Hankouri.

In de dying seconds krijgt Oussama Bouyaghlafen nog een mogelijkheid, maar zijn schot wordt geblokt. Gescoord wordt er dus niet meer, waardoor Almere City FC verdienstelijk gelijk speelt tegen Eredivisionist FC Groningen.

Een prima generale repetitie in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd, volgende week zondag. Op die 30ste van augustus trapt City de Eerste Divisiecampagne af met een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. De wedstrijd is toegankelijk voor seizoenkaarthouders. Door de beperkte stadioncapaciteit vanwege de RIVM-maatregelen kunnen circa 870 supporters van de wedstrijd genieten. Almere City FC vraagt daarom seizoenkaarthouders om aan te geven bij welke van de eerste drie thuiswedstrijden zij aanwezig willen zijn. Dat kan via dit formulier.