CU wil opheldering over onderhoud bruggen

Geschreven door Redactie

De ChristenUnie in Provinciale Staten wil opheldering over de staat van onderhoud van de verkeersbruggen in Flevoland. De partij maakt zich onder meer zorgen over de doorstroming en technische gebreken rond de Elburgerbrug, de Tollebekerbrug en de Arie de Witbrug. De partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld.

Aan de Elburgerbrug wordt momenteel onderhoud uitgevoerd, maar de CU betwijfelt of dat wel goed verloopt. Vorige week maakte de aannemer bekend dat er meer onderhoud nodig is dan vooraf was gedacht. Daardoor zal de brug later deze maand meerdere weken gedeeltelijk afgesloten moeten worden. Het verkeer zal dan over één rijbaan worden geleid, wat volgens de ChristenUnie ongetwijfeld voor verkeershinder gaat zorgen. Volgens de partij zijn de inwoners de overlast meer dan zat, vooral omdat er geen goed alternatief is. De omleidingsroute duurt al snel een half uur langer. Ook de gemeente Elburg heeft daarover bij de provincie aan de bel getrokken.

Naast de Elburgerbrug wil de ChristenUnie ook openheid hebben over de staat van onderhoud rond de Tollebekerbrug en de Arie de Witbrug bij Urk. Aan beide bruggen worden nu ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en volgens de partij is daar veel frustratie over. Vooral de manier waarop het verkeer tijdelijk wordt geregeld, is een doorn in het oog van veel automobilisten. Aan de provincie is nu gevraagd om de situatie nog eens te bekijken en uit te zoeken of er geen alternatieven mogelijk zijn.

Onze Ambassadeurs