Gemeente start met campagne tegen wapenbezit

Geschreven door Redactie

Onder de noemer #AlmereOntwapent is de gemeente Almere dinsdag een campagne tegen wapenbezit begonnen. De gemeente roept inwoners daarmee op zich tegen wapenbezit- en gebruik uit te spreken. Onder meer Tanja Jess, Ali B en Jörgen Raymann werken mee aan de campagne. Ook doen verschillende jongerenwerkers en politieagenten mee.

De stad reageert met #AlmereOntwapent op een aantal steekincidenten die de afgelopen periode plaatsvonden in Almere. Burgemeester Franc Weerwind onderstreept dat wapenbezit en -gebruik niet normaal is en dat het belangrijk is om daarover te praten. "Dat ouders met kinderen praten over de risico’s en gevaren van wapens.

Maar ook docenten met leerlingen, jongeren onderling, professionals met cliënten en toezichthouders en handhavers met burgers. In Almere moet iedereen zich veilig voelen op straat, overdag én ’s nachts. Daarom roepen we de Almeerders op om zich openlijk uit te spreken tegen wapenbezit." De social media campagne is een onderdeel van de 'aanpak jeugdcriminaliteit' van de gemeente Almere, een samenwerking tussen zorg, onderwijs en veiligheid. De aanpak richt zich op het op tijd signaleren en aanpakken van risicogedrag. Zo wil de gemeente voorkomen dat jongeren voor overlast gaan zorgen of crimineel gedrag gaan vertonen.

Onze Ambassadeurs