Vernieuwing station Almere Centrum start maandag

Geschreven door Redactie

De vernieuwing van het station Almere Centraal start maandag. De inzet is om de toegankelijkheid, de kwaliteit en belevingswaarde van het station Almere Centrum en de directe omgeving - inclusief het bus-, stations- en Mandelaplein - te verbeteren.

Zoals bekend gaat de gemeente het stationsgebied in zijn geheel aanpakken. Ook het stationsgebouw zelf is toe aan een grondige vernieuwing. De kosten daarvoor worden gedeeld door de gemeente, provincie, ProRail en de NS.

Het stationsgebouw was behoorlijk verouderd. Dagelijks verwerkt het 30.000 in- en uitstappers en de verwachting is dat dit aantal de komende twintig jaar zal toenemen door de groei van Almere, de inzet van een snelle intercity verbinding en de geplande uitbreiding van het vervoersnetwerk van de randstad.

De vernieuwing van het station en de stationsomgeving maakt onderdeel uit van de transformatie van het centrum, dat een plek moet worden waar altijd iets te beleven is. Nabij het Station Almere Centrum worden woningen gerealiseerd voor studenten, starters, senioren en gezinnen. In de plannen zijn ook nieuwe voorzieningen op het gebied van sport, cultuur, entertainment en horeca opgenomen. Ook komt straks meer ruimte voor de fietser en voetganger.


Onze Ambassadeurs