18 Jaar voor moord op Almeerder Patrick Erkamps

Geschreven door Redactie

De Almeerder Gershwin V. moet 18 jaar de cel in voor de moord op zijn buurman Patrick Erkamps. Dat oordeelde de rechtbank in Lelystad woensdag. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Daarnaast krijgen de ouders van Erkamps allebei een schadevergoeding van 17.500 euro. 


Het slachtoffer en V. hadden al lange tijd ruzie. Op 26 mei 2019 escaleerde dit volledig. De vriendin van de verdachte heeft verklaard dat V. die dag boos wakker werd over een ruzie die hij op 25 mei met Erkamps had. V. zou die ochtend gezegd hebben dat hij Erkamps dood ging slaan. 


Toen V. Erkamps hoorde wegrijden op zijn scooter, pakte hij zijn honkbalknuppel en ging er op zijn eigen scooter achteraan. Een getuige heeft gezien dat V. Erkamps aanreed en dat ze beiden op de grond vielen. Op camerabeelden is te zien hoe V. achter Erkamps aan rent en hem te lijf gaat met de knuppel. 


Erkamps moest door de hulpdiensten gereanimeerd worden en kwam in een coma in het ziekenhuis terecht. Hij overleed daar twee dagen later aan zijn verwondingen. 


De rechtbank vindt dat moord bewezen is. Uit alle details blijkt dat de verdachte een vooropgezet plan had om Erkamps te vermoorden.

Onze Ambassadeurs