Bibliotheken starten weer met AfhaalBieb

Geschreven door Redactie

De bibliotheken in Biddinghuizen, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Swifterbant, Urk en Zeewolde starten per direct weer met de AfhaalBieb. Mensen die boeken willen lenen maar niet te lang in de Flevomeer Bibliotheek zelf willen zijn, kunnen een boekenpakket bestellen en deze dan in de bieb ophalen.

De AfhaalBieb is er voor volwassen biebleden die de drukte graag willen vermijden, in de risicodoelgroep vallen of veel met de risicodoelgroep in contact komen. Online of telefonisch kan er een boekenpakket aangevraagd worden. Die boeken staan dan na twee werkdagen klaar.

De lezers kunnen kiezen voor een verrassingspakket, maar kunnen ook een voorkeur voor een genre doorgeven. Een specifieke titel reserveren kan niet bij de AfhaalBieb, dat moet via het bestaande reserveringssysteem.

De Afhaalbieb werd in mei ook al opgestart, toen de bibliotheken vanwege de coronamaatregelen dicht moesten. De bibliotheken mogen nu wel open blijven, daarom is de AfhaalBieb nu een iets minder uitgebreidere versie. Zo worden er geen specifieke afspraken gemaakt over wanneer een pakket opgehaald moet worden.

Onze krant nog niet ontvangen?