Huis van vrede krijgt kavel op Floriade

Geschreven door Beau de Lange wendels

Sven Stimac, van Floriade Expo 2022 en Alaeddine Touhami, voorzitter van Huis van Vrede hebben op het Floriade-terrein een intentieovereenkomst ondertekend.

Het thema van Floriade Expo 2022 raakt de belangrijkste vraag die mensen van over de hele wereld zichzelf en aan elkaar stellen: Hoe gaan onze kinderen in de toekomst samen leven met elkaar en met de natuur? 

Tijdens de Expo kunnen mensen bij de Garden of Peace van het Huis van Vrede zaken ontdekken op het gebied van educatie, architectuur en de economie van de natuur.

Het Huis van Vrede is een initiatief dat in Almere is ontstaan en is geïnspireerd door de internationale VN-dag van het Samen Leven in Vrede. Het Huis van Vrede heeft het initiatief genomen voor een algemeen bijzondere basisschool in Almere met een pedagogisch concept, die de Cultuur van Vrede en de duurzame doelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties vertaalt naar onderwijs en opvoeding.

Onze krant nog niet ontvangen?