Plannen voor Meiden Voetbal Academie

Geschreven door Redactie

Sporting Almere is van plan om vanaf volgend seizoen een voetbalacademie speciaal voor meisjes te beginnen.

Volgens René Koster, van het organiserende Football Talent, zijn er op dit moment te weinig faciliteiten en 'trainingen op maat' voor getalenteerde voetbalsters in de regio.


Volgens Koster is er onder de speelsters behoefte aan meer trainingen onder gekwalificeerde trainers. Door een specifieke aanpak kunnen de vrouwelijke talenten worden klaargestoomd voor het professionele damesvoetbal.


Koster kwam op het idee, nadat hij onlangs bij Sporting een clinic organiseerde. Daar kwamen zo'n 80 speelstertjes op af. Sporting en Footbal Academy willen daarom nu maandelijks dergelijke clinics organiseren voor de voetbalmeiden.


Mochten deze clinics populair blijven en er voldoende inschrijvingen zijn, dan wil men bij Sporting een structurele Meiden Voetbal Academy gaan starten met ingang van het volgende seizoen. Naast deze plannen is Koster nog ambitieuzer: hij onderzoekt momenteel de mogelijkheden om in de toekomst een aparte voetbalclub voor meisjes op te richten in Almere. Een dergelijke 'vrouwenvoetbalclub' zou uniek zijn in Nederland.