ALLY for president: 2-0 winst op Jong AZ

Almere City FC heeft een gebeurtenisvolle week in stijl afgesloten: een lang spannende tweestrijd die uiteindelijk met enige marge wordt gewonnen. Dat is de kortst mogelijke samenvatting. Niet alleen van de presidentsrace in Amerika, maar ook van de wedstrijd Almere City FC – Jong AZ. In het Yanmar Stadion wordt het 2-0. Hierdoor is Almere City FC in ieder geval de komende negen dagen koploper.

Die doelpunten vallen pas laat. Zonder aanwijsbare reden: in de eerste minuut krijgt Thomas Verheydt al een beste kans, maar zijn punter wordt gekeerd door de doelman. Ook een scrimmage met onder meer Faris Hammouti als kanshebber op een doelpunt levert geen goal op, evenals een kopbal van Damon Mirani.

Daarna zijn de kansjes voor Jong AZ. Ferdy Druijf en Mohamed Taabouni zijn onder de spelers die het hoofdzakelijk van afstand proberen, maar op alles wat tussen de palen belandt heeft doelman Michael Woud deze avond een antwoord.

Dat spelbeeld zet zich voort in de eerste fase van de tweede helft, tot de wedstrijd als uit het niets kantelt. Mees Kaandorp leidt de beschietingen in, maar zijn poging kan in de één-op-één nog worden gekeerd door de doelman. Niet veel later is Mirani echter wél succesvol. De centrale verdediger kopt uit een vrije trap maar weer eens een bal binnen en zet City daarmee op 1-0. De voorsprong leidt tot groot enthousiasme van clubmascotte Ally de Aap.

En een paar minuten later kan de wedstrijd ‘gecalled’ worden als Kaandorp doeltreffend is. Hij schiet de bal prachtig kruislings binnen en brengt Almere City FC in veilige haven met de 2-0.

In het laatste kwartier komt die voorsprong niet meer in gevaar en zo wint de ploeg van Ole Tobiasen voor de achtste keer in elf wedstrijden. Bovendien blijft City dankzij deze winstpartij nog minstens een week de ongeslagen koploper, tot het op zondag 15 november directe concurrent en titelkandidaat SC Cambuur treft in Leeuwarden.