Fraaie recordreeks eindigt in Leeuwarden

Almere City FC heeft gister  met grote cijfers verloren van SC Cambuur. In het Cambuur Stadion krijgen de Almeerders op pijnlijke wijze de eerste nederlaag van het seizoen voorgeschoteld. SC Cambuur wint met 7-2 en daarmee komt een mooie recordreeks ten einde.

Almere City FC moet tegen SC Cambuur concessies doen aan de opstelling. De afwezigheid van Faris Hammouti als vervanger van de geopereerde Anass Ahannach vormt de grootste legpuzzel voor trainer Ole Tobiasen.

Daarnaast haakte Mees Kaandorp bij de laatste training voor de wedstrijd af met een liesblessure en was spits Thomas Verheydt alleen in noodgevallen beschikbaar voor de ploeg, nadat hij tegen Jong AZ bij de vorige thuiswedstrijd een optater kreeg.

Almere City FC krijgt in Friesland een behoorlijk tik tegen de kin van de Friezen. Het strafschopgebied is zondagavond de Achilleshiel van de Almeerders. Waar de verdedigers van City normaal heersen, worden nu de schutters mogelijkheden cadeau gedaan. En die schutters uit Leeuwarden zijn deze avond dodelijk effectief.

Een miraculeuze bal van Delvechio Blackson helpt Almere City FC in Leeuwarden nog even in het zadel. Een mislukte voorzet wordt gedragen door de wind en zeilt over de verbouwereerde doelman Sonny Stevens. Met zijn wereldgoal brengt de oud-speler van SC Cambuur de 1-1 op het scorebord. Het blijkt een pleister op een pijnlijke wond.

Al in de derde minuut is SC Cambuur in het eigen stadion trefzeker. Een terugtrekkende voorzet vanaf de achterlijn is besteed aan Mitchel Paulissen. Aanvoerder Erik Schouten kopt na de gelijkmaker van Blackson de thuisploeg weer op voorsprong, nadat keeper Michael Woud wordt betrapt op een zeldzame inschattingsfout. En daarna zijn het Jamie Jacobs en Michael Breij die de score nog ver voor rust uitbouwen naar 4-1.

Almere City FC probeert nog wel aan te zetten, maar komt bij de ‘kampioen’ van de vorige competitie in het eerste bedrijf niet verder dan een batterij aan corners. Hierdoor is een herhaling van een wonderbaarlijke wederopstanding, zoals eerder dit seizoen tegen Excelsior, uitgesloten.

SC Cambuur onderstreept die stelling na rust met een stormloop op het doel van Almere City FC. Topscorer Robert Mühren wijst na rust de weg, wanneer hij kort achter elkaar de 5-1 en 6-1 achter Woud prikt. En binnen tien minuten na de thee voegt ook Giovanni Korte zijn naam toe aan het rijtje schutters dat Almere City FC deze avond teistert. Wanneer de supporters van SC Cambuur tegen het einde van de wedstrijd buiten het stadion vuurwerk afsteken om de overwinning te vieren, doet aanvoerder Damon Mirani nog iets terug. Zijn kopdoelpunt is slechts voor de statistieken.