Havermouttaartje met appel uit de oven

Geschreven door Redactie

Met dit havermout ontbijt taartje met appel uit de oven begin je jouw dag op een gezonde manier.

Dit taartje maak je op basis van havermout en appel. De havermout zorgt ervoor dat je voor een langere tijd vol zit. Het is ook nog snel en makkelijk te bereiden.


Wat heb je nodig? 30 gram havermout, 1 appel, 1 ei, 50 milliliter melk, 1 theelepel koek- en speculaaskruiden, 1 theelepel vanille-extract en boter om in te vetten. 


Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden en vet het ovenschaaltje in met een beetje boter. Schil de appel en snijd ze in blokjes. Breek vervolgens het ei in een kommetje en voeg de melk, de koek- en speculaaskruiden en het vanille-extract toe. Kluts het geheel goed door elkaar. Voeg de havermout eraan toe en meng dit er goed doorheen. Doe dan de appelstukjes erbij en meng alles nog een keertje door elkaar. Giet het geheel in het ovenschaaltje. Plaats het ovenschaaltje in het midden van de oven en bak het taartje in 20 tot 25 minuten af totdat het geheel mooi goudbruin kleurt. Eet smakelijk!

Onze Ambassadeurs