Black Friday

Geschreven door Redactie


Black Friday is een fenomeen dat is overkomen vliegen uit Amerika. Black Friday is in Amerika de start van het seizoen van kerstaankopen.

In Nederland is dit ook steeds populairder geworden, om goedkoop cadeaus in te kopen voor Sinterklaas en Kerst.  


Met het coronavirus is het heel lastig om een normale Black Friday te organiseren, daarom verwacht iedereen een online chaos op deze dag. Winkels wisten tijdens Black Friday 2019 een recordomzet van 850 miljoen euro neer te zetten. In deze periode werd maar liefst 10 miljoen keer met iDEAL afgerekend. 


Ongeveer 95% van het succes van Black Friday in Nederland zal zich dit jaar online afspelen. Bereid je maar voor op het schrijven van SEO-teksten en het aanmelden van Black Friday deals platformen zoals Blackfridaysale.nl. Zo kun je maximaal profiteren van de te verwachten stroom aan consumenten die online de beste deals willen scoren. 


Het Black Friday weekend wordt afgesloten met Cyber Monday. In 2020 vindt Cyber Monday plaats op maandag 30 november. Op deze dag zijn de kortingen het hoogst, vooral bij de online webshops.