Vier van de vijf gedumpte kittens dood

Geschreven door Redactie

Vier kittens die twee weken terug in een plastic tas bij Dierenasiel Almere gedumpt werden, zijn inmiddels ingeslapen. Dat meldt het asiel woensdag op Facebook. Met de vijfde kitten gaat het nog wel goed.

De pasgeboren katjes waren hoogstens twee dagen oud toen ze bij het asiel terechtkwamen. De medewerkers waren in eerste instantie optimistisch over de toekomst van de diertjes. Ze werden opgevangen door een gastgezin, waar ze een week lang elke twee uur flesvoeding kregen. Die eerste week kwamen ze goed door. 

Hoewel de kittens goed bleven drinken, werden ze niet zwaarder. Twee ontwikkelden rare abcessen. Omdat de kittens 10 centimeter lang en 150 gram zwaar waren, was het ook moeilijk om ze goed te onderzoeken en medicijnen te geven. Zaterdagnacht moest daarom de eerste kitten ingeslapen worden. De afgelopen dagen kregen nog drie kittens een spuitje om ze uit hun lijden te verlossen. 

"We zijn natuurlijk verdrietig, gefrustreerd en boos dat het allemaal zo gelopen is. Maar we leven vooral heel erg mee met ons gastgezin. Deze lieve 'opvangmoeder' heeft zo haar best gedaan voor de kleintjes", schrijft het asiel op Facebook.

Onze krant nog niet ontvangen?